MESEČNIK .pdf
22. 7. -18. 8.
VEZI: ME4

Skupino Me4 predstavljajo štiri ustvarjalke, štiri profesorice likovne umetnosti, ki se ob prostem času posvečajo tudi lastnemu ustvarjalnemu delu. Vsako odlikuje povsem svoj značilen likovni izraz. Vsaka ustvarja v svojem lastnem likovnem jeziku, pušča svoje sledi. S čopičem, z odtisom, s sledjo v kiparskem materialu. Izliva svoja čustva, razmišljanja in doživetja v estetske forme. Spletle so vezi, prijateljstvo, ki jih pri ustvarjanju povezuje in vzpodbuja k ustvarjanju. In od tod tudi naziv razstave VEZI.

Likovna kritičarka umetnostna zgodovinarka Anamarija Stibilj Šajn je o avtoricah zapisala sledeče:

Slikovna polja KSENIJE PFEIFER prinašajo koloristično asketsko, duhovno atmosfero. S plastenjem nežnih barvnih kopren jih avtorica vodi v prostorsko iluzijo. Osmišlja pa jih s črtno risbo. Linije so prvinski, sproščeni, neposredno izživeti, kaligrafsko tekoči zarisi, ki se spogledujejo s fraktalno risbo. Zdijo se kot prevod slikarskega notranjega občutja v likovno nazorno stanje. Potovanje linij pa razpira materialno snovnost na slikovni ploskvi in predstavlja še en potop v globino.

MOJCA LENARDIČ iz drobnih izsekov naravnega okolja, v katerih odkriva predvsem lepoto rastlinskega sveta, ustvarja mogočne manifestacije prostora in časa. Oblikotvorno vlogo zaupa risbi, ki je odločna, tekoča, ekspresivno izživeta. Mediteransko atmosfero ustvarja z barvami: močnimi, intenzivnimi, iluminiranimi z notranjo svetlobo. Nanosi so segmentirani in pastozni.  Predstavljajo vzgon likovne substance, ki dodatno objektivizira vitalno moč motivnega izhodišča.

VLASTA MARKOČIČ se izraža v prečiščeni, na bistvo zreducirani, stilizirani in s simbolnimi sporočili oplemeniteni govorici. Razmišlja o medsebojnih odnosih, o odnosih človeka do naravnega okolja in o izjemnih silah narave. Ukvarjanje s kamišibajem je v njen svet grafik in risb prineslo spremembe. Grafike namreč prezentira prostorsko, v obliki objektov. Plastenja z odmiki in kombiniranja posameznih fragmentov pripovedi zaživijo v okviru, ki jim daje reprezentativno trdnost ter jih povezuje v celoto. Ta je izvirna in zračna, razpeta v dimenzijo prostora in časa, ozaljšena s strukturami in oblikami z jasno obrisno linijo.

Kolagrafija, tehnika globokega tiska VESNI MARION v polnosti omogoča prezentacijo vsebin, ki jih želi izraziti, hkrati pa jo vodi v raziskovalnost in ji omogoča uresničevanje zanimivih eksperimentalnih podvigov. V premišljenih kompozicijah se poklanja Krasu. Gladkost in hrapavost površine matrice spominja na kamnite kraške tvorbe in na bogato mikrostrukturalno dogajanje v specifični kraški krajini. Oblike in barvo niso prevod naravnih stanj, dialog med toplim in hladnim, prisotnim in odsotnim, temveč emocionalno naglašeno videnje in doživljanje tega sveta.

KOLEDAR
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133 m +0386(0) 70 894 788
ponedeljek – petek: 09.00 – 12.00

sreda, četrtek, petek: 17.00 – 19.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA

Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola

V uri pred prireditvijo

Ostale lokacije:

Blagajna lokacije

V uri pred prireditvijo

ARHIV RAZSTAV

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×