MESEČNIK .doc | .pdf
23. septembra 2020
Športajte z nami, Evropski teden športa

Evropski teden športa obeležujemo od 23. do 30. septembra.

444 ur  programov na 18 športnih objektih bo ponudilo, brezplačno, 20 izolskih športnih društev s Športno zvezo Izolo in CKŠP na čelu.  In začetek šolskega leta je ravno primeren čas, da se športna društva, že desetič zapored, predstavijo svojemu mestu. Letos zaradi pandemije COVIDA 19 ne bo druženja na Lonki, bo pa zato v času dnevov odprtih vrat pripravljen bilten s predstavitvijo sodelujočih izolskih športnih društev. Dnevi odprtih vrat pričenjajo v tednu evropskega športa, ki je že šesta pobuda Evropske komisije, katere namen je spodbujanje prebivalstva k redni telesni dejavnosti.

S pozivom »ŠPORTAJTE Z NAMI«  vabi 20 izolskih športnih društev občane vseh starosti na dneve odprtih vrat izolskega športa, ki bodo potekala pod okriljem Športne zveze Izola in Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Prireditev ponovno sofinancira Fundacija za šport, 80% prejetih sredstev razdeli športna zveza sodelujočim društvom. Nad odzivom društev, na povabilo za sodelovanje v skupnem projektu, so v Športni zvezi Izola in CKŠP zadovoljni, saj  so se izolska športna društva ponovno številčno odzvala na poziv za sodelovanje. Letos se nam prvič pridružuje Košarkaški klub Izola.

Prireditev, ki se bo začela v ponedeljek, 28. septembra, bo potekala vse do 25.oktobra ob strogem upoštevanju navodil NIZJ glede ukrepov, povezanih s covidom. Upamo, da se epidemiološka slika v tem obdobju ne bo tako poslabšala, da bi morali prireditev predčasno zaključiti. V športni zvezi smo se takoj po prvem letu prireditve odločili, zaradi dobrega odziva športnih društev, podaljšati trajanje prireditve na mesec dni. Tako bodo vrata izolskih športnih društev ponovno odprta štiri tedne. Društva bodo, v glavnem v popoldanskih urah, ob sobotah in nedeljah pa v dopoldanskih, z veseljem sprejemala radovedneže, ki želijo izvedeti kaj več o eni izmed 18 športnih panog, ki jih gojijo v izolskih športnih društvih. Za vse, ki se želite seznaniti z različnimi športi, je to idealna priložnost. Vabljene so seveda vse generacije, od najmlajših pa do najstarejših občanov. Društva so se odločala za različne dejavnosti: medtem, ko bodo nekatera organizirala tečaje in demonstracije, bodo druga le predstavila športne dejavnosti ali pa organizirala tekmovanja. Za vse udeležence bodo aktivnosti v društvih brezplačne.

Namen prireditve je navdušiti najmlajše, malo starejše in najstarejše Izolane in Izolanke, da si ogledajo različne dejavnosti športnih društev, ter se, po brezplačnem preizkusu ali predstavitvi dejavnosti, aktivno včlanijo v športna društva.  Športna zveza Izola s svojimi članicami letos ponuja svojim občanom 444 ur  športnih programov  na 18 športnih objektih, v katerih ponovno pričakuje čez 2.000 udeležencev.

Živahno bo v Gregorčičevi ulici v prostorih stare šole, kjer domujejo Klub borilnih veščin Kickboxing in Tae Kwon-do,Šahovsko društvo Izola in Sabljaški klub Izola.. Zainteresiranim bodo predstavili kickboxing šport, sabljanje in šahovska tekmovanja. Strelci bodo v svojih prostorih na Kraški 1 predstavili športno streljanje, možen bo tudi preizkus streljanja z zračnim orožjem. Člani Plesnega kluba Titty dance, se bodo v OŠ Dante Alighieri in Rekreacijskem centru za ženske na Rudi predstavili s plesalci break dancea. V telovadnici šole bosta Judo klub Izola in Twirling klub Izola predstavila oba športa. Twirling šport si boste lahko ogledali še v

telovadnici OŠ Livade. V telovadnici Arrigoni se boste, pod okriljem trenerjev NTK Arrigoni, lahko preizkusili v namiznem tenisu. Balinarski klub Korte bo prireditev izkoristil za druženje okoliških prebivalcev, ljubiteljev balinanja, ki bodo lahko ta šport in društvo dodobra spoznali in ga tudi preizkusili na balinarskem igrišču v Kortah. Svoje bodo pristavili še veslači združenega veslaškega društva – VK Argo-Izola in sicer v prostorih kluba v Marini Izola. Rokometaši in rokometašice Rokometnega društva Izola ter Ženskega rokometnega kluba (v športni dvorani na Kraški) so pripravili turnir v mini rokometu, otroci se bodo lahko kratkočasili v napihljivih gradovih in sestavljanju lego kock. O jadranju in delovanju kluba boste izvedeli vse v prostorih Jadralnega kluba Burja in Jadralnega kluba Olimpic, ki bo omogočil tudi ogled jadrnice Optimist. V športnem društvu Adrenalina vam bodo predstavili različne možnosti rekreativne vadbe, v prostorih garaže Spar pa vam bodo člani in trenerji Kegljaškega kluba Izola predstavili kegljaški šport. Zanimiva bodo tudi kegljaška tekmovanja ženske ekipe v medregijski ligi in moške ekipe v II.državni ligi zahod.  Na izolski nogometni stadion vas na predstavitev treningov mlajših kategorij vabijo iz MNK Izola. Predstavitev treningov nogometa bo tudi v telovadnicah osnovnih šol Livade in Vojke Šmuc. Odbojkarski klub Izola bo predstavil mini in malo odbojko v OŠ Livade, MRK Menola pa morsko ribiški šport in svoje delovanje v svojih prostorih.  Prvič pa se nam je pridružil letos Košarkaški klub Izola, ki odpira vrata s predstavitvijo treningov v telovadnicah OŠ Livade in Vojke Šmuc Nedvomno ponujajo izolska društva tudi letos veliko zanimivih dejavnosti .  Vsa društva bodo tudi sprejemala nove člane. Dogodke po dnevih si oglejte na spodnjih povezavah:

Športajte slo

Športajte ita

KOLEDAR
< oktober 2020 >
POTOSRČEPESONE
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133 m +0386(0) 70 894 788
ponedeljek – petek: 17.00 – 19.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA

Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola

V uri pred prireditvijo

Ostale lokacije:

Blagajna lokacije

V uri pred prireditvijo

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×