MESEČNIK .doc
17. oktobra 2017
ŠPORTAJTE / USTVARJAJTE Z NAMI – IZOLA 2017

278 ur  programov na 21 športnih objektih bo ponudilo, brezplačno, 22 izolskih športnih društev s Športno zvezo Izolo in CKŠP Izola na čelu.  In začetek šolskega leta je ravno primeren čas, da se športna društva, že šestič zapored, predstavijo svojemu mestu. Obenem se bodo v okviru akcije “USTVARJAJTE Z NAMI”  predstavila ljubiteljska kulturna društva, ki v občini Izola delujejo na področju:  glasbeno – vokalne dejavnosti, glasbeno-instrumentalne dejavnosti, gledališko-lutkovne dejavnosti, likovne dejavnosti, na področju varovanja kulturne dediščine ter razstavne dejavnosti. 

Vabimo vas, da se nam pridružitev v  soboto, 23. septembra  dopoldan med 9.00 in 12.00 uro na Lonki, ko se bomo občani Izole lahko družili z izolskimi športnimi in kulturnimi društvi ter z njihovimi člani.

S pozivom “ŠPORTAJTE Z NAMI”  vabi 22 izolskih športnih društev občane vseh starosti na dneve odprtih vrat izolskega športa, ki bodo potekala pod okriljem Športne zveze Izola in Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Letos smo se priključili dvema projektoma EU: Evropski teden mobilnosti  in Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij. Nad odzivom društev na povabilo za sodelovanje v skupnem projektu so v Športni zvezi Izola in CKŠP zadovoljni, saj  so se izolska športna društva v polnem  številu tudi letos odzvala na poziv za sodelovanje.

Prireditev, ki se bo začela v soboto, 23. septembra  na Lonki tudi kot »DAN BREZ AVTOMOBILA«, bo potekala vse do 22.oktobra. V športni zvezi so se takoj po prvem letu prireditve odločili, zaradi dobrega odziva športnih društev,  podaljšati trajanje prireditve, ki bo tudi letos trajala mesec dni.  Športni klubi bodo, v glavnem v popoldanskih urah, ob sobotah in nedeljah pa v dopoldanskih, z veseljem sprejemali radovedneže, ki želijo izvedeti kaj več o eni izmed 18 športnih panog, ki jih gojijo v izolskih športnih društvih. Za vse, ki se želite seznaniti z različnimi športi, je to idealna priložnost. Vabljene so seveda vse generacije, od najmlajših pa do najstarejših občanov. Društva so se odločala za različne dejavnosti: medtem, ko bodo nekatera organizirala tečaje in demonstracije, bodo druga le predstavila športne dejavnosti ali pa organizirala tekmovanja. Za vse udeležence bodo aktivnosti v društvih brezplačne.

Namen prireditve je navdušiti najmlajše, malo starejše in najstarejše Izolane in Izolanke, da si ogledajo različne dejavnosti športnih društev, ter se, po brezplačnem preizkusu ali predstavitvi dejavnosti, aktivno včlanijo v športna društva.  Športna zveza Izola s svojimi članicami letos ponuja svojim občanom  278 ur  športnih programov na 21 športnih objektih, v katerih ponovno  pričakuje čez 2.000 udeležencev.

Živahno bo v Gregorčičevi ulici v prostorih stare šole, kjer domujejo Sabljaški klub Izola,  Klub borilnih veščin Kickboxing in Tae Kwon-do ter Šahovsko društvo Izola. Zainteresiranim bodo predstavila, prva dva kickboxing in sabljaški šport, tretji pa šahovska tekmovanja. Strelci bodo v svojih prostorih na Kraški 1 predstavili športno streljanje, možen bo tudi preizkus streljanja z zračnim orožjem. Člani Plesnega kluba Titty dance,  se bodo v OŠ Dante Alighieri (Palestrina) predstavili s plesalci rock’n’rolla, hip hopa, break dancea in plesom za najmlajše,  v telovadnici te šole pa  bo Judo klub Izola predstavil šolarjem judo šport. V telovadnici Arrigoni se boste, pod okriljem trenerjev NTK Arrigoni, lahko preizkusili v namiznem tenisu. Balinarski klub Korte bo prireditev izkoristil za druženje okoliških prebivalcev, ljubiteljev balinanja, ki bodo lahko ta šport in društvo dodobra spoznali in ga tudi  preizkusili na balinarskem igrišču v Kortah.  Svoje bodo pristavili še veslači obeh izolskih veslaških društev – VK Izola in VK Argo (prostori klubov v Marini Izola), rokometaši in rokometašice Rokometnega društva Izola ter Ženskega rokometnega kluba (v športni dvorani na Kraški) s predstavitvijo obeh športov in tekmovanj: tekme članov in članic, če ne bo imel drugih
obveznosti, se bo predstavil  tudi rokometni selektor Veselin Vujovič. O jadranju boste izvedeli vse v prostorih obeh jadralnih klubov: JK Burja in JK Olimpic.

V športnem društvu Adrenalina vam bodo predstavili različne možnosti rekreativne vadbe, v prostorih garaže Spar pa vam bodo člani in trenerji Kegljaškega kluba Izola predstavili kegljaški šport. Zanimiva bodo tudi kegljaška tekmovanja ženske ekipe 1.B lige in moške ekipe III.državne lige zahod.  Na izolski nogometni stadion vas na predstavitev treningov mlajših kategorij vabijo iz MNK Izola. Poleg sabljačev so se letos ponovno pridružili še Odbojkarski klub Izola z mini in malo odbojko, Savate klub Obala, ki bo predstavil francoski boks (oba delujeta v OŠ Livade) ter MRK Menola s predstavitvijo svojega delovanja.  Nedvomno veliko zanimivega in za vsakega nekaj.  Vsa društva bodo tudi sprejemala nove člane.

»Letos smo ostali brez sredstev  Fundacije za šport, ki je bila vsa leta glavni vir financiranja, vendar smo se z društvi in CKŠP odločili, da prireditev, ki je že tradicionalna, v Izoli vseeno bo. Sicer pa izvedba, tako kot tudi  sicer v športnih društvih, temelji na prostovoljnem delu članov društev in predsedstva zveze« pojasnjuje Alenka Šarkanj, predsednica Športne zveze Izola, ki jo veseli vsakoleten odziv športnih društev za sodelovanje. »Obisk na dosedanjih prireditvah in odziv športnih društev sta nas spodbudila k ponovni, že sedmi  organizaciji prireditve, ki jo bomo letos  ponovno nadgradili s spremljevalnim programom na Lonki, ko se bo kar 17 športnih društev  predstavilo še skupaj. Letos se nam v okviru Evropskega tedna mobilnosti pridružujejo še Občina Izola, Komunala Izola, Turistično združenje Izola in Zdravstveni dom Izola, ki bo za občane izvajal zdravstvene meritve. To bo v soboto, 23.oktobra med 9. in 12. uro. Vabimo občane, da se nam pridružijo. Obljubljamo pester program, seznanili pa se bodo lahko z dejavnostmi izolskih športnih društev ter z urnikom vseh odprtih vrat športnih društev v mesecu oktobru.«

PROGRAM PO DNEVIH

PROGRAM/KONTAKTI

ČEZ CELOTNO PRIREDITEV:

Rokometno društvo Izola se predstavlja z igro GoldenGol, kjer so vabljeni vsi obiskovalci, da se preiskusijo v rokometnih spretnostih in izzovejo vratarja. Poiščite tudi njihovo stojnico, kjer se boste lahko pogovorili z igralci, kupili letno karto za oglede tekem članske ekipe ali se včlanili v rokometni klub.

Smučarski klub Izola vabi otroke na preizkušnjo vožnje med stožci.

MRK Menola se predstavlja na stojnici, kjer si lahko ogledate ribiško opremo, ki jo uporabljajo pri morskem ribolovu.

NTK Arrigoni vas vabi k igri namiznega tenisa.

Oba izolska veslaška kluba vas vabita na veslaške simulatorje.

Povabilo Kluba borilnih veščin KICKBOXING in TAE KWON-DO

JADRO KLUB OPTIMIST ima med prireditvijo treninge – oglejte si jih na njihovem pomolu ob Lonki. Mogoče vas bodo popeljali po izolskem akvatoriju ali si izborite mesto na gumenjaku, da boste lahko sledili jadralnemu treningu.

JADRALNI KLUB BURJA in VESLAŠKI KLUB IZOLA – svojo željo lahko izrazite na njihovi stojnici in se dogovrite za odhod v njihove prostore.

ŠPORTNA ŠOLA MAESTRAL predstavlja program vadbe za predšolske otroke in vpisuje nove člane. Pred stojnico so postavili tepih z raznimi rekviziti za demonstracijo: mini koš, gol, stožci, idr.

KOLEDAR
< januar 2018 >
POTOSRČEPESONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Poglej vse prireditve
Vstopnice

prodaja vstopnic do 31. 1. 2018

KULTURNI DOM IZOLA, Ulica oktobrske revolucije 1, Izola
gsm: 051 394 133, e galerija@center-izola.si
Ponedeljekpetek: 10.00 – 12.00.
Sobota, nedelja in prazniki zaprto.

 

GALERIJA ALGA – Galerija Alga je zaprta do 31. 1. 2018 zaradi vzdrževalnih del.
Kristanov trg 1, 6310 Izola
e galerija@center-izola.si
T +386 (0)5 641 84 39; m +386 (0)51 394 133
Ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek                10.00 – 12.00 / 16.00 – 18.00
Sobota 10.00 – 12.00
Nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

 

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola

V uri pred prireditvijo

 

Ostale lokacije

Blagajna lokacije
V uri pred prireditvijo

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×