MESEČNIK .doc
4. aprila 2017
PRO Otok: FOKUS na filmsko fotografijo in scenografijo

13. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema (Slovenija) v sodelovanju s Hrvaškim avdiovizualnim centrom (HAVC), Avdiovizualnim skladom Furlanije – Julijske krajine (Italija), Zavodom Motovila / Centrom Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, Združenjem filmskih snemalcev Slovenije in Združenjem slovenskih filmskih scenografov, kostumografov in oblikovalcev maske ponosno predstavlja nov mednarodni dogodek usposabljanja in mreženja za obetavne filmske ustvarjalce iz Hrvaške, Italije in Slovenije:

PRO Otok: FOKUS na filmsko fotografijo in scenografijo

Izola, Slovenija, 2.–4. junij 2017

Poziv k prijavam

Dogodek usposabljanja in mreženja FOKUS, ki je prvi tovrstni dogodek v regiji, so razvili kot serijo letnih dogodkov, ki se bodo odvijali v Izoli med mednarodnim filmskim festivalom Kino Otok – Isola Cinema. Dogodek slavi film kot sodelovalno umetnost, ki črpa iz ustvarjalne mešanice talentov in strokovnih naborov znanj: scenaristi, režiserji in producenti tesno sodelujejo s snemalci, scenografi, montažerji, oblikovalci zvoka, oblikovalci maske, kostumografi in drugimi. Leta 2017 bo dogodek posvečen obetavnim direktorjem fotografije in scenografom iz Hrvaške, Italije in Slovenije. V naslednjih letih bodo fokus usmerili na druge filmske delavce, ki so deležni manjše vidnosti v kontekstu prikazovanja filmov in poklicnega izobraževanja, in potencialno razširili krog upravičenih držav.

Udeleženci bodo tri navdihujoče dni preživeli na intenzivnih predavanjih, pogovorih, javnih predstavitvah, dobili pa bodo tudi individualne povratne informacije mentorjev. Splošni cilj dogodka je olajšati neposredno izmenjavo znanj in izkušenj med 12 izbranimi udeleženci (2 snemalca in 2 scenografa iz vsake države), kot tudi spodbuditi čezmejno koprodukcijsko sodelovanje v bližnji prihodnosti. FOKUS bo udeležencem ponudil priložnost, da premislijo lastno metodo, se učijo od priznanih starejših kolegov in prek svojega dela javno predstavijo svojo vizijo občinstvu režiserjev in producentov.

JAVNI POZIV ZA SODELOVANJE – rok za oddajo: 24. april 2017

Dogodek se bo začel v petek, 2. junija, in se končal v nedeljo, 4. junija 2017. Sodelovanje na dogodku FOKUS je brezplačno za izbrane kandidate iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Nastanitev, hrano in festivalsko akreditacijo krijejo organizatorji. Nujno je, da vsi udeleženci tekoče govorijo angleško.

Kdo se lahko prijavi?

  • Obetavni direktorji fotografije iz Hrvaške, Italije in Slovenije z zmernimi filmskimi izkušnjami. Ni nujno, da imajo diplomo akademije za film, pričakuje pa se, da so kot direktorji fotografije sodelovali pri vsaj dveh kratkih filmih ali enem celovečernem filmu.
  • Obetavni scenografi iz Hrvaške, Italije in Slovenije z zmernimi filmskimi izkušnjami. Ni nujno, da imajo diplomo akademije za film, pričakuje pa se, da so kot scenografi sodelovali pri vsaj enem kratkem filmu ali enem celovečernem filmu.

 

Postopek prijave

Rok za prijave je 24. april 2017. Udeležence, ki jih bo izbrala komisija, sestavljena iz projektne ekipe in predstavnikov zadevnih strokovnih združenj, bodo obvestili po e-pošti, njihova imena pa javno objavili do 11. maja 2017. Če se želite prijaviti, prosimo, da na pro@isolacinema.org pošljete naslednje dokumente v angleščini:

  • izpolnjeno prijavnico (na voljo tukaj)
  • življenjepis
  • motivacijsko pismo: Zakaj želite sodelovati na dogodku FOKUS? (največ ena stran)
  • spletno povezavo do izbrane filmografije: vsaj dva kratka filma (direktorji fotografije) ali en kratek film (scenografi)

 

Poziv PDF: http://center-izola.si/wp-content/uploads/2017/04/PRO-Otok_FOKUS_poziv_slo.pdf

KOLEDAR
< februar 2018 >
POTOSRČEPESONE
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA
Kristanov trg 1, 6310 Izola
e galerija@center-izola.si
T +386 (0)5 641 84 39; m +386 (0)51 394 133
Ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek :
10.00 – 12.00 / 16.00 – 18.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

 

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola

V uri pred prireditvijo

 

Ostale lokacije

Blagajna lokacije
V uri pred prireditvijo

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×