MESEČNIK .doc
Sobota, 28. - sobota, 28. julij 2018 ob 20:30, Lonka
IZOLAFOLK – 2018 / Plesna prireditev

Za vse ljubitelje folklore!

03.07.2018  Otroški FOLKART:  Edelweis Henson – Ukrajina

05.07.2018 Štiri folklorne skupine: iz Avstrije (Srbska folklorna skupina ustanovljena na Dunaju), Španije, Poljske in Nizozemske (Turška folklorna skupina ustanovljena na Nizozemskem)

14.07.2018 AKUD Koper

OPIS DRUŠTVA AKUD Kolo
Akademsko kulturno-umetniško društvo KOLO iz Kopra je lani novembra meseca obeležilo častitljivih deset let obstoja in uspešnega delovanja. Društvo KOLO izvaja kulturne, umetniške in izobraževalne vsebine ter ohranja in razvija ljudsko plesno in glasbeno izročilo srbskega naroda, kot tudi drugih balkanskih narodov. Aktivnosti društva so usmerjene k poustvarjanju in predstavljanju bogate kulturne dediščine skozi ljudsko glasbo, ples in srbski jezik. S podporo Urada za diasporo in Srbe v regionu Republike Srbije, že osmo leto društvo AKUD Kolo uspešno izvaja Šolo srbskega jezika, književnosti, tradicije in kulture. Predsednik društva je Branko Bajić.
V društvu so aktivne folklorna in pevska sekcija ter orkester. V svojih vrstah združujejo vse generacije: od najmlajših, ki plešejo in pojejo v folklorni skupini “Pačići” in “Kolce”, preko starejših otrok – mladincev, študentov, ter najstarejših aktivnih članov, ki prav tako z veliko ljubezni in posvečenosti plešejo in pojejo. V okviru pevske sekcije svoje glasove združujeta moška in ženska akademska in mladinska pevska skupina. V dosedanjem desetletnem delovanju je društvo AKUD Kolo organiziralo veliko število kulturnih dogodkov in koncertov, bodisi samostojno, ali v družbi drugih folklornih skupin. Umetniška vodja društva je dr. Vesna Bajić Stojiljković, etnomuzikologinja in etnokoreologinja.
Folklorniki, pevci in glasbeniki so sodelovali so na številnih mednarodnih folklornih festivalih izven Slovenije. Lahko se pohvalijo z gostovanji v Bolgarijo, Makedonijo, Srbijo, Bosno in Hercegovino, Hrvaško, Italijo, Avstrijo, Češko, Francijo in Španijo. Letos folklorniki AKUD Kolo potujejo na folklorni festival na Madžarsko.

28.07.2018 Folklorno društvo Prekmurje, Lendava

 

 

 

 

Vstopnina: ni

KOLEDAR
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133 m +0386(0) 70 894 788
Ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek :
10.00 – 12.00
ponedeljek, sreda in petek: 17.00 – 19.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA

Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola

V uri pred prireditvijo

Ostale lokacije:

Blagajna lokacije

V uri pred prireditvijo

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×